Onze docenten

Home  /  Onze docenten
evites-kids-dansdocenten

Onze dansschool werkt samen met ervaren en gediplomeerde dansdocenten, voor wie dansen en het overbrengen van hun kennis, een echte passie is. Ze geven les met een hart voor dans en kinderen, want dansdocent voor kinderen word je echter niet zomaar: dat is een bewuste keuze.

Onze dansdocenten tonen betrokkenheid bij de ontwikkeling van elk individueel kind, zowel op artistiek en creatief als persoonlijk en sociaal vlak. Om die ontwikkeling actief te stimuleren, is het belangrijk dat elk kind de nodige aandacht krijgt.  Een positieve en open lessfeer met aandacht en kansen voor ieder individu, daar staat Evites voor. Als we de lessen voorbereiden, bespreken we heel nadrukkelijk waar we in een bepaalde leeftijdscategorie de nadruk op zullen leggen, zodat de dansles meer wordt dat zomaar pasjes en bewegingen instuderen.

Eva - Oprichtster, zakelijk- en artistiek leider, dansdocent

Eva (oprichtster/directie – artistiek & zakelijk leider) danseres, dansdocente, danstherapeute , MSc. Psycholoog en moeder van 3 kinderen Zoë, Natalia en Noah heeft sinds haar jonge jaren een grote passie voor dans en beweging. Geboren in Polen, trok Eva er naar de Nationale Balletschool, waar ze een gedegen opleiding kreeg in klassiek ballet en moderne dans. Tijdens haar opleiding kreeg ze regelmatig de kans om op nationale en internationale podia te schitteren. Zo danste ze in verschillende klassieke en moderne producties in Polen, Portugal, Denemarken en Duitsland. Later vond Eva de weg naar Nederland en danste ze er bij verschillende dansgezelschappen. Daarnaast wilde Eva zich ook op andere vlakken bijscholen en startte ze een opleiding psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een aantal jaren werkte ze als psychologe, trainer en consultant, alvorens ze in 2011 haar twee grote passies wist te verenigen in een ambitieus project: het oprichten van haar eigen dansschool, gericht op het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen, jongeren en later volwassenen. Vandaag is Evites een jonge, dynamische dansschool die de Rotterdamse amateurdansscene kleurt.

Evites_Eva_owner_web
Evites_Johanna_web

Johanna - Docent MIX dans & Klassiek ballet

Johanna Jacoba danst al vanaf jonge leeftijd. Vanaf haar 7e jaar heeft ze naast haar school intensief meegedaan aan opleidingen van Dansstudio Arabesque welke een vooropleiding verzorgt voor jonge amateur dansers die op professioneel niveau later aan de slag willen. Zij volgde hierna verschillende dansopleidingen in België en Nederland.
Johanna heeft onder meer stage gelopen bij het Cullberg Ballet. Ze heeft op verschillende internationale festivals gedanst als het European Dance Festival in Cyprus, Bienal International de Danca de Curitiba in Brazilië, maar ook voor festivals in de omgeving als Delft Moves en Cadance. Momenteel werkt ze ook samen met choreograaf David Middendorp.

Maaike - Docent peuterdans en NEO Ballet Barre

Maaike geeft met veel plezier peuterdanslessen bij Evites kids en is allround inzetbaar als invaldocent bij andere lessen.

Evites_naam_docent
Evites_naamdocent

Mercedes - Docent klassiek ballet

Mercedes geeft bij Evites kids klassiek ballet en verzorgt daarnaast de NEO barre lessen vanaf 21 jaar.

Kasia - Docent

Kasia begon te dansen op vierjarige leeftijd en volgde vanaf haar achtste naast haar school een opleiding in klassiek ballet op een ballet en muziekschool in Polen. In een zoektocht naar een dansvorm die het beste bij haar zou passen, heeft zij dansstijlen gedanst zoals hip hop, showdance, ballroom en zelfs breakdance om uiteindelijk zichzelf helemaal te vinden in moderne dans en jazz. Na een carrière als uitvoerend danseres, danste ze op verschillende podia met haar eigen dansgezelschap waar ze ervaring opdeed als choreografe, regisseuse en kostuumontwerpster en -maker.
Het doel van Kasia tijdens haar lessen is het werken aan coördinatie, muzikaliteit, het begrijpen en op eigen manier interpreteren van muziek, de uitdrukking van emoties in dans, creativiteit en natuurlijk de techniek. De lessen van Kasia zijn gevuld met passie en humor.

Evites_Kasia

Marinka - Docent peuter- en kleuterdanslessen

Bij Marinka zat de liefde voor het dansen al vroeg in het bloed. Op de leeftijd van 4 jaar begon zij met klassiek ballet bij een vooraanstaande balletschool in Schiedam. Vanaf de leeftijd van 8 jaar volgde zij ook zang-, dans- en theater lessen bij het Jeugdtheater Hofplein. In haar tienerjaren maakte zij deel uit van een selectiegroep binnen de balletschool en volgde ze klassiek, jazz, modern en folklore lessen. In 1998 startte zij een particuliere dansopleiding in Utrecht en werkt vanaf 2001 als gediplomeerd dansdocente. Marinka heeft 13 jaar lang ervaring met het lesgeven aan kinderen. Haar expertise ligt vooral bij Klassiek Ballet en Streetdance/Hiphop. Voor beide dansstijlen volgde zij in New York diverse masterclasses bij het Broadway Dance Center.

Anne - Docent peuter- en kleuterdans

Anne is opgegroeid in Groningen en studeert momenteel aan Codarts hogeschool voor de kunsten voor de opleiding Docent Dans. Ze is begonnen met ballet op zesjarige leeftijd en wilde al snel meer doen dan alleen ballet. Binnen 6 jaar volgde ze daarom ook danslessen in 7 verschillende dansstijlen.
Na de middelbare school heeft ze 4 jaar gestudeerd aan de Dansacademie Lucia Marthas. Hier heeft ze onder andere stage gelopen bij het Holland Show ballet en gedanst voor een uitverkochte zaal in Ahoy Rotterdam. Omdat binnen deze opleiding weinig verdieping was binnen het docentschap wilde ze verder studeren aan Codarts. Hier heeft ze de opleiding Docent Dans met succes afgerond.