Maak kennis met onze dansstijlen

Home  /  Maak kennis met onze dansstijlen

Peuter- en kleuterdans: vanaf 2 jaar

Binnen de peuter- en kleuterdanslessen maken kinderen vanaf 2 t/m 6 jaar op speelse wijze kennis met ballet en dans. Er wordt een basis gelegd voor klassiek ballet en algemene dansvorming door middel van creatieve opdrachten en thema’s. HIermee stimuleren we het improvisatievermogen en visualisering van bewegingen

Klassiek Ballet: vanaf 6 jaar

De Klassiek Ballet bij Evites Ballet- & Dansschool kunnen worden gevolgd door kinderen en jongeren van 6 tot 21 jaar. Een cursus Klassiek Ballet die gevolgd wordt vanaf een jonge leeftijd heeft chronologisch gezien de volgende fases wanneer deze wordt opgebouwd naar professioneel niveau.

MIX dans - vanaf 6 jaar

Weet je nog niet welke stijl je het leukste vindt of het meest bij jou past? In deze lessen maak je per blok kennis met een andere dansstijl. Denk aan modern, jazz, show en ballet. Er wordt gewerkt aan lichaamshouding, coördinatie, souplesse en gevoel voor muzikaliteit en ritme.

Moderne dans - vanaf 9 jaar

Moderne dans is afgeleid van klassiek ballet, maar heeft geen vaststaand bewegingspatroon. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken. Natuurlijke bewegingen zoals springen, draaien, rollen en zwaaien en natuurlijke aspecten als gewicht, zwaartekracht, adem, spanning en ontspanning spelen een belangrijke rol.

Choreografie - en showgroepen: vanaf 6 jaar

Evites biedt jonge ambitieuze leerlingen de kans zich toe te leggen op het vergroten van hun danstechniek en het uitbreiden van hun podiumervaring via verschillende selectie trajecten. Wij hebben binnen de dansschool een aantal selectiegroepen.

Workshops en trajecten

Evites biedt jonge ambitieuze leerlingen de kans zich toe te leggen op het vergroten van hun danstechniek en het uitbreiden van hun podiumervaring via workshops en trajecten buitenom reguliere lessen.